Ferari u Indiji

Bez autora
May 30 2011

Italijanski proizvođač luksuznih automobila "Ferrari" zvanično je debitovao na indijskom tržištu i otvorio prvo predstavništvo u New Delhiju, sedam godina nakon što je ušao u Kinu. "Ferrari" će ponuditi celu liniju sportskih automobila italijanske kompanije, a prodaja će krenuti sa najjeftinijim modelom California, koji košta 22 miliona rupija (485.000 dolara), u koju je uračunata i skupa uvozna taksa od preko 100 posto.Novi modeli će ove godine početi da stižu na indijsko tržište, a "Ferrari" već ima 50 vozila koje su nabavili domaći bogataši, među kojima se nalazi i indijska kriket zvezda Sačin Tendulkar.

Ferari u IndijiItalijanski proizvođač luksuznih automobila "Ferrari" zvanično je debitovao na indijskom tržištu i otvorio prvo predstavništvo u New Delhiju, sedam godina nakon što je ušao u Kinu.

"Ferrari" će ponuditi celu liniju sportskih automobila italijanske kompanije, a prodaja će krenuti sa najjeftinijim modelom California, koji košta 22 miliona rupija (485.000 dolara), u koju je uračunata i skupa uvozna taksa od preko 100 posto.

Novi modeli će ove godine početi da stižu na indijsko tržište, a "Ferrari" već ima 50 vozila koje su nabavili domaći bogataši, među kojima se nalazi i indijska kriket zvezda Sačin Tendulkar.

"Ferrari" je objavio da je prodao oko 300 automobila u Kini u 2010. godini, oko pet posto od ukupno 6.500 proizvedenih automobila godišnje.

U aprilu prošle godine "Aston Martin" se priključio listi luksuznih robnih marki u Indiji, gde "Ferrarijev" dugogodišnji italijanski rival "Lamborghini" već ima predstavništvo.

Kako se procenjuje, ovogodišnja prodaja mogla bi da dostigne rekordnih 6.800 do 7.000 vozila, ali će to zavisiti od situacije u Japanu, gde je "Ferrari" prodavao godišnje oko 400 automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik